Voice Female

search slide
search slide
pages bottom

Optreden

Uit de voorstelling Cherchez la Femme

Door regelmatig op te treden proberen we zowel binnen als buiten Diemen bekendheid te krijgen. Elke twee jaar werken we aan een project dat wordt afgesloten met een grootse voorstelling. Tussentijdse optredens voor een kleiner publiek zijn er ook.

Voorafgaand aan een kort optreden met Kiki Schippers op de Parade in 2017

Voorafgaand aan een kort optreden met Kiki Schippers op de Parade in 2017

In november en december 2017 hebben we opgetreden met de voorstelling Joie de vivre. Klik hier voor de folder met informatie en hier voor een artikel van twee pagina’s in het Diemer Nieuws.

In oktober 2015 en januari 2016 traden we op met de voorstelling Alle Tijd. We zetten de schijnwerpers op een  belangrijk en tegelijkertijd  ongrijpbaar fenomenen in het menselijk bestaan: Tijd. We hebben er te veel of te weinig van, het gaat te snel of te langzaam, we meten het de hele dag, maar wat moeten we dan eigenlijk…? En soms zijn we ons van de tijd helemaal niet bewust. Aan de hand van gevarieerde muziek zoals We ‘ll meet again, de Minutenwals, Sympathy for the devil en Dit te late einde werden de bezoekers van de voorstelling door Voice Female op een reis door de Tijd meegevoerd.

Geslaagd project met ouderen najaar 2015: TIJDLOOS

Geslaagd project met ouderen najaar 2015: TIJDLOOS

Bij deze voorstelling waren ook oudere inwoners van Diemen betrokken onder de titel Tijdloos. In 4 workshops zijn enkele liedjes en bewegingen ingestudeerd onder leiding van dirigent Peter Schoenaker, regisseur Karin Jönsthövel en een aantal koorleden van Voice Female. De succesvolle presentatie vond plaats in december 2015. Klik hier voor meer informatie.

De grote voorstelling van 2013 heette: Zonde!
We hadden succesvolle uitvoeringen in Diemen en  in Amsterdam. De regisseur was Karin Jönsthövel en we werkten samen met damesstrijkkwartet Qetesh  en slagwerker Marian van den Beuken. Voice Female ging tijdens deze voorstelling op zoek naar antwoorden op vragen als: welke rol spelen zonden in ons leven? Of zijn het zwakheden? Wat zegt Hoogmoed ons, of Wellust, IJdelheid en niet te vergeten: Hebzucht? Het repertoire was zoals altijd zeer gevarieerd: van Händel tot Christina Aguillera, van gospel tot Rammstein. Klik hier voor de folder.

In 2011 traden we op in Diemen, Amsterdam en Bussum met Cherchez la femme. Een programma over vrouwen in alle soorten en maten, met muziek uit verschillende tijden en sferen. Ook dit keer werkten we met spannende partners: regisseur Karin Jönsthövel, een boyband en VJ Henry Verboket (zie de flyer). Het publiek was enthousiast. Om een impressie te krijgen kunt u de trailer onderaan deze pagina beluisteren en bekijken.

In september 2009 zongen we als Voice Female & Friends met gasten als The Lau en Lange Frans.
Eerdere voorstellingen  waren onder meer: “Hoog Water” (2008) onder begeleiding van Eugenie Megens, professioneel dramaturge/theatermaakster. Er deden verrassende muzikale gasten mee, zoals een harpiste en zangers van diverse pluimage. Ter ere van de heropening van kantoor van de RABO-bank in Diemen namen we deel aan de RABO-Bank pitch en daarmee wonnen we een mooi geldbedrag. Het Diemer Nieuws schreef een aardig artikel over ons optreden. Het project voor 2005-2006 had als titel Carnival! Over dieren en andere soorten”,  het project 2003-2004 was MUSICall.