Alle Tijd en Tijdloos

ALLE TIJD
In oktober 2015 en januari 2016 traden we op met een nieuwe voorstelling in Diemen en Amsterdam: Alle Tijd.

In deze voorstelling zetten we de schijnwerpers op één van de belangrijkste en tegelijkertijd meest ongrijpbare fenomenen in een menselijk bestaan op deze planeet: Tijd. We hebben er te veel of te weinig van, het gaat te snel of te langzaam, we meten het de hele dag, maar wat moeten we dan eigenlijk…? En soms zijn we ons van de tijd helemaal niet meer bewust.
De persoonlijke ervaringen van de 29 vrouwen die het koor telt zijn belangrijk onderdeel van de theatrale voorstelling. Wij ervaren allemaal dat ouder worden wijsheid brengt maar ook zorgen over bijvoorbeeld je ouders die wel heel broos worden. En dan de confrontatie met het zelf ouder worden, tobben met kwaaltjes, blessures die maar niet overgaan en een hoofd dat er lang zo kek niet meer uitziet als 10 jaar geleden.

Aan de hand van muziek zoals “We ‘ll meet again”, “Yesterday”, de Minutenwals, maar ook “Sympathy for the devil”, “Who wants to live forever” en “Dit te late einde” werd u door Voice Female op een reis door de TIJD meegevoerd.

TIJDLOOS
Met het ouder worden lijk je steeds minder nieuwe dingen mee te maken maar als er dan iets wordt georganiseerd worden mensen gestimuleerd om mee te doen. Je kon dat goed zien in het tv programma ‘Krasse knarren’ waarin ouderen werden uitgenodigd om meer te bewegen, dingen te ondernemen en gezonder te eten en natuurlijk de veel bekeken “Golden oldies” waarin we zagen welk positief effect het gaf om samen te werken aan een concert en dat mensen nog tot op hoge leeftijd bereid en in staat bleken te zijn om grenzen te verleggen.

Geslaagd project met ouderen najaar 2015: TIJDLOOS
Geslaagd project met ouderen najaar 2015: TIJDLOOS

Daarom hebben we naast de voorstelling Alle Tijd het project Tijdloos bedacht. Hiermee willen we bereiken dat een aantal ouderen uit Diemen en omgeving (opnieuw) in contact worden gebracht met theater en muziek, zowel passief, het bezoeken van onze voorstelling, als actief, het zelf zingen in een theatrale setting van enkele vereenvoudigde nummers uit de voorstelling in hiervoor ontwikkelde workshops.

We richten ons op degenen die belangstelling hebben voor culturele evenementen maar daar vanwege allerlei praktische (vervoer, geld) of andere ( niet leuk om alleen te gaan) redenen niet aan toe komen. Wij geven hiermee deze ouderen een sociale zowel als een creatieve impuls die hopelijk bijdraagt aan hun kwaliteit van leven.

We zijn daarom aan het werk gegaan met een groep oudere Diemenaren die graag zingen.
In 4 workshops is een aantal liedjes en bewegingen ingestudeerd. Dit onder deskundige leiding van dirigent Peter Schoenaker en regisseur Karin Jönsthövel en samen met een aantal koorleden van Voice Female. Op 12 december is een gezamenlijke succesvolle presentatie gegeven.
Het ouderenkoor heeft besloten zich “Forever Young” te noemen en straalt naar alle kanten enthousiasme uit.

 

Diverse fondsen hebben voor de projecten Alle Tijd en Tijdloos subsidie toegezegd.